En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Kasa üzerindeki fitil yuvasına uygun şiddetli kaliteli ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Tasavvur başkaca yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken toplanma noktaları üzere dış unsurları da belirtmelidir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

üste, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Mevzii itfaiye yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni maksatını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm düzenleyici gereklilikleri muhalifladığından ve emin bir boşaltma rotası katkısızlamada etkili olduğundan emniyetli olurlar.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı bâtınin insanların dumandan zehirlenmesine bariyer olan acil gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cemi cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın kapıları yararlanma vadiına Yangın Çıkış Kapısı için, rengine bakılırsa ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan paradigma sınıflandırması süflidaki gibidir

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan zayıf malzeme kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı ciğerin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya daha zayıf kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapısını öbür ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara icat etmek mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara usturuplu şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da strüktürlması gerekmektedir.

Mimariların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin kuruluşlmasına icazet verilmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bili verecektir.

Yangın bapları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması örgülabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Report this wiki page